Sprzęt do zabudowy kuchennej Viking

Sprzęt do zabudowy kuchennej Viking

Sprzęt do zabudowy kuchennej Viking

Sterylnie czyste wnętrza, precyzyjnie zaplanowany każdy centymetr powierzchni, oryginalny design i absolutnie najwyższa jakość materiałów – to przepis na sprzęt do zabudowy kuchennej Viking. Bezkompromisowe rozwiązania technologiczne i parametry użytkowe, które ustanawiają nowe standardy w jakości przygotowywania potraw. Kolorystyka frontów zmienia postrzeganie przestrzeni, a konsekwencja w stosowaniu sprzętów jednej marki wnosi harmonię. Trudno się oprzeć czarowi tak zorganizowanych przestrzeni.Elektryczna szuflada do podgrzewania ThermaFresh™ do zabudowy 76cm lub 90 cm. Wielofunkcyjna, główną funkcją jest utrzymanie ciepła ugotowanej potrawy przez ponad trzy godziny, bez wysychania potrawy. Szuflady mogą być też używane do wyrastania ciasta, rozmrażania potraw, podgrzewania talerzy i powolnego gotowania dań. Wbudowany regulator wilgotności kontroluje ilość wilgoci wypuszczanej z szuflady, aby danie było chrupiące, wystarczy otworzyć odpowietrznik. Wartość temperatury w szufladzie można ustawić w zakresie od 32 °C do 120 °C. Najmniejsza ustawiona wartość jest idealna do podgrzewania dań, a najwyższe ustawienie sprawia, że zupy i sosy są wrzące, jak zaraz po ugotowaniu. Szufladę można całkowicie wyjąć w celu łatwego wyczyszczenia.
Cena: od 2100 Euro
Wielofunkcyjny, elektryczny piekarnik do zabudowy – ma największą pojemność na rynku (116 litrów) oraz 6 poziomów ułożenia półki. Wysokowydajne tryby pracy obejmują gotowanie, smażenie, pieczenie i grillowanie konwekcyjne w systemie TruConvec TM. Zakres temperatur gotowania od 40°C do 275°C. Wentylator o średnicy 22 cm pracuje naprzemiennie, zapewnia zrównoważony obieg powietrza, a tym samym równomierny rozkład ciepła, co zapobiega wymianie zapachów i smaków między wspólnie gotowanymi potrawami. System Rapid ReadyTM zapewnia superszybkie podgrzewanie wstępne. Zegar sterujący i programator są zintegrowane w elektronicznym zegarze cyfrowym o profesjonalnym wyglądzie. Wszystkie elektryczne piekarniki Viking są wyposażone w automatyczny system czyszczenia pizolitycznego. Drzwi mają poczwórne oszklenie i izolację, dzięki czemu przód piekarnika jest tylko lekko ciepły w dotyku.
Cena: od 3770 Euro

Elektryczno – parowy piekarnik do zabudowy Viking SteamConvect™ oferuje sześć różnych trybów gotowania, które można dostosować do każdej potrzeby i każdego typu gotowania:
1.na parze – delikatnego gotowanie potraw z zachowaniem naturalnych witamin, minerałów i smaku
2. rozmrażania potraw, owoców, warzyw;
3.gotowanie ProBake – dwie fazy gotowania z uszczelnieniem wilgoci przez parę i ciepło podczas rumienienia zewnętrznej powierzchni potraw,
4.TruConvecTM – gotowanie z wymuszonym przez wentylator obiegiem powietrza,
5.Suszenie owoców i warzyw z niewielkim wydatkiem ciepła i wymuszonym przez wentylator obiegiem powietrza,
6.Steam HeatTM i TruSteamTM  – kombinacja ciepła konwekcyjnego i pary rumieni zewnętrzną powierzchnię potrawy, podczas gdy para zapewnia gotowanie wnętrza; funkcja stosowana do pieczenia na ruszcie i w piekarniku
Dzięki wyposażeniu w zbiornik i szybki generator pary, piekarnik nie wymaga dodatkowych przyłączy dostarczania i odprowadzania wody. Generator pary oraz wszystkie przewody piekarnika opróżniają się automatycznie po każdym użyciu w celu zapobieżenia osadzaniu się kamienia oraz gromadzenia stojącej wody i zapachów. Podczas podgrzewania i gotowania piekarnik wyświetla w sposób ciągły temperaturę (od 30°C do 225°C) wewnątrz piekarnika i wewnątrz potrawy. Piekarnik elektryczno-parowy Viking posiada łatwą w czyszczeniu komorę do gotowania z wysokiej jakości stali nierdzewnej oraz bezpieczny zamek zabezpieczający przed dziećmi. Panel sterowania oferuje precyzyjne wyświetlanie funkcji i temperatur w sześciu językach.
Cena: 4230 Euro
Wielofunkcyjna szafka do zabudowy została zaprojektowana z myślą o przechowywaniu różnych urządzeń  np. robota kuchennego, kuchenki mikrofalowej, a nawet telewizora. Szafki do zabudowy utrzymują spójność wzorniczą z całą linią produktów Viking. Na tylnej ścianie komory wielofunkcyjnej jest szeroki otwór umożliwiający wentylację i zapewniający przestrzeń na przeprowadzenie kabli zasilania. Wewnętrzne ściany ze stali nierdzewnej zapobiegają przedostawaniu się wilgoci przez komory. Dostępne w szerokościach 76 i 90 cm, komory są kompatybilne z większością standardowych wymiarów kuchenek mikrofalowych.
Cena: od 1260 Euro

Kuchnia gazowa, wolnostojąca –  122 cm – linia Professional – urzeka sprawnością oraz przemyślanymi rozwiązaniami technicznymi. Górna część kuchni Viking to wytłaczana, wytrzymała jednoczęściowa płyta do gotowania, powlekana porcelaną, na której znajdują się emaliowane kraty żeliwne i opatentowane modele palników, ze zdejmowanymi, emaliowanymi pokrywami żeliwnymi i jednoczęściową, wytłaczaną półką do ustawiania naczyń. Palniki zapalają się w dowolnej pozycji pokrętła i zapalają się ponownie, nawet jeśli zgasną przy najmniejszym ustawieniu. Duże pokrętła regulacyjne są czytelne i zabezpieczone przed dziećmi funkcją „naciśnij, aby obrócić. Każdy palnik jest dodatkowo wyposażony w swój własny elektroniczny system odcinania dopływu gazu.
Piekarniki mają bardzo dużą pojemność i sześć poziomów ułożenia półki. Zastosowano w nich podwójne palniki o mocy 10kW. Palniki zapewniają dostateczną moc potrzebną do bardzo szybkiego osiągania i przywracania wysokiej temperatury oraz do równomiernej cyrkulacji powietrza w piekarniku, niezależnie od zawartości.  Piekarniki w modelach 76 cm, 91 cm w modelu 122 cm mają 6 różnych funkcji pieczenia – pieczenie z naturalnym obiegiem powietrza, pieczenie konwekcyjne, opiekanie na podczerwień, osuszanie i rozmrażanie konwekcyjne, w tym sterowana wyłącznikiem funkcja termo-obiegu powietrza. Ekskluzywny „salamandrowy” grill na podczerwień Gourmet-Glo™ marki Viking pozwala osiągnąć temperaturę powierzchni 800°C za pomocą palnika o mocy 5,3 kW (prawy piekarnik tylko w modelach o szerokości 122 cm), zapewniając w ten sposób profesjonalne możliwości błyskawicznego opiekania przy dużej mocy.”
Opcjonalne konfiguracje powierzchni: Płyta do smażenia/gotowania na wolnym ogniu (modele G) i Grill węglowy.
Cena: od 11.175 Euro